Festa Major 2022!

Els poblenovins i poblenovines d’avui som marcats per la història industrial i sindicalista d’ahir. El nostre caràcter es defineix per la tradició del treball col·lectiu, per la lluita conjunta i, sobretot, per la celebració de la festa i la cultura.

És en la festa on l’ACR (Associació de Comissions de Festes dels Carrers del Poblenou) hi contribueix, organitzant la Cavalcada de Reis, l’Aplec de Sardanes i els actes dels carrers durant la Festa Major. Aquest any celebrarem els 150 anys de Festa, durants els quals s’ha enfrontat tota mena de dificultats (alts i baixos polítics i socials, prohibicions durant el franquisme, penúries econòmiques, transformacions urbanístiques…), però ha sobreviscut a totes elles i arriba amb força al seu 150è aniversari, esdevenint una de les Festes Majors més antigues i consolidades de la ciutat de Barcelona.

Aquesta supervivència ha estat possible gràcies als poblenovins i poblenovines i al caràcter que ens defineix. “Fer barri” i prendre part de les activitats que s’organitzen, suposa esforç i, de vegades, més dedicació que la inicialment esperada, però també comporta una vida social que acosta persones i dona molts moments de satisfacció i alegria. La festa, atrapa.

Un dia, de vegades sense saber com, has passat de ballar en un concert, a participar dels preparatius i a crear la programació dels actes festius. Entre cançó i cançó has saludat aquell veí que veus cada dia, però amb qui mai no havies parlat; has fet el vermut amb el company del comerç on mai no havies entrat; has gaudit de l’alegria compartida i, amb la relació personal, estàs construint el barri. I així és com la majoria hem arribat a formar part de les comissions dels carrers, gaudint i, alhora, treballant perquè la festa no s’aturi. L’esforç es compensa amb escreix.

Ara comença la programació tradicional de la Festa Major i en podreu gaudir als carrers del 9 al 18 de setembre, i a l’octubre, amb un acte de celebració especial per a commemorar els 150 anys.

Sortiu al carrer, balleu, canteu, compartiu, participeu, celebreu i guardeu els moments especials per al record. FELIÇ FESTA MAJOR!!!


Descarrega’t la programació detallada clicant aquí! o bé… clica aquí per veure-ho a la web!  


Els actes assenyalats amb (*) requereixen inscripció prèvia al Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou. Consultar article indicacions importants per a més informació.